Generatie-Y als aanjager van organisatieverandering

"Wat ik zie en mee maak in de praktijk is dat de Generatie-Y horizontaal communiceert en vooral organiseert, waarbij op een andere wijze naar werk wordt gekeken dan door de andere generaties." Aldus Richard van der Lee, auteur van diverse managementboeken en 'Zelfstandig Aanjager van Verandering' op Managersonline.nl.

Interessante kost voor wie zich bezig houdt met interne communicatie in een veranderende organisatie. Hoe houdt je zowel de Y-ers als de generaties ervoor verbonden met elkaar en met het organisatiedoel?
Een ding staat vast: Nieuwe Leidse voelt zich als een vis in het water in een horizontaal georganiseerde werkomgeving. Samen werken aan een gezamenlijk doel, ieder vanuit zijn eigen sterkte en ervaring. Hiërarchie is daarbij niet belangrijk, en eerder een rem op het resultaat, zo is mijn overtuiging. Wat telt is de teamprestatie. De manager die zijn of haar team een prestatie laat leveren die meer telt dan de optelsom van ieders bijdrage, is koning. En zal daarop ook beoordeeld en om gewaardeerd worden!

Kijk hier voor het hele artikel op Managersonline.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.